Spor Bilimleri Fakültesi

Adayların Tercih Sürecinde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Adaylar tercih ettikleri bölüm içerisinde en yüksek puandan en düşük puana doğru bilgisayar tarafından sıralama yapılarak kontenjan dâhilinde yerleştirmeye tabi tutulacaktır. Yerleştirmede iyi bir sıralamaya sahip olmak hiçbir adaya kayıt hakkı vermez. Zamanında tercih yapmayan aday, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemez (YP’si ile ilk sırada bulunsa bile). Birinci tercihin yanında ikinci ve/veya üçüncü tercihi işaretleyen bir aday, eğer ikinci ve/veya üçüncü tercih için yeterli puan toplamışsa bile ilk olarak birinci tercih olarak belirlediği bölüme kayıt hakkı kazanacaktır.

Birinci tercih dönemi sonunda kontenjanlarda boşluk olması durumunda istediği bölüme giremeyen/kazanamayan adaylar ikinci tercih işlemlerini yapacaklardır. İkinci tercih işlemlerinin duyurusu Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi internet adresinden (https://sporbilimleri.trabzon.edu.tr/) duyurulacak ve adaylara yeniden tercih yapma fırsatı tanınacaktır. Birinci tercih işleminden sonra herhangi bir bölüme yerleşen/kazanan aday kayıt yaptırmadığı takdirde tekrar tercih işlemi yapamayacak ve kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır. Daha önce hiçbir tercihte bulunmayan adayların ek yerleştirme olması durumunda tercih yapma hakkı saklıdır.

Birinci tercih dönemi sonunda kesin kayıt yaptıran adaylar, kontenjanlarda boşluk olması durumunda açılacak olan ikinci tercih döneminde kayıt yaptırdıkları bölümlerden kayıtlarını sildirip diğer bölümlere yerleştirme puanları (YP) yeterli olsa bile tercih yapıp yerleştirme hakkına sahip olamayacaklardır.

Tercihleri takiben yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri tarafından yapılacaktır (kayıt tarihleri daha sonra ilan edilecektir).

Adayların tercih ve kesin kayıt ile ilgili süreçleri Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi internet adresinden takip etmeleri kendi sorumluluklarındadır!

Tercih süreci için yardım videosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Menüyü Kapat