Spor Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Ek Yerleştirme Tercih Süreci İlanı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

1. EK YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için Fakültemiz bölümlerine yapılacak 1. Ek Yerleştirme, adayların özel yetenek sınavı sonucunda elde ettikleri ve Fakültemiz tarafından ilan edilen Yerleştirme Puanları esas alınarak adayların belirtmiş oldukları tercihler doğrultusunda yapılacaktır. Tercih dönemi sonucunda oluşan güncel sıralama listesi aşağıdaki dosyalarda sunulmuştur.

Hangi Adaylar Ek Yerleştirme hakkına Sahiptir?

• Özel yetenek sınavına girmiş, sınavı başarı ile tamamlamış, yerleştirme puanı hesaplanmış, asıl yerleştirme döneminde herhangi bir bölüme yerleştirilmemiş aday ve daha önce tercihte bulunmayan adaylardır. Not: Asıl yerleştirme döneminde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ve herhangi bir bölüme kayıt yaptıran adaylar 1. Ek yerleştirme döneminde tercihte bulunamazlar!

ADAYLARIN EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİNİ NASIL YAPACAKLARINA İLİŞKİN KURALLAR

• 1. Ek Yerleştirme Tercihleri 5- 7 Eylül 2023 tarihleri arasında 7 Eylül 2023 Perşembe günü saat 23.59’a kadar yalnızca elektronik ortamda yapılacaktır.
  • Adaylar daha önce ilan edilen Yerleştirme Puanlarını ve güncel sıralama listesini göz önünde tutarak bu ilandaki açıklamalara göre ek yerleştirme tercih bildirimini, internet ortamında ön kayıt sırasında oluşturdukları sistem giriş bilgilerini (kullanıcı adı ve şifre) kullanılarak Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi internet adresinden (http://sporbilimleri.trabzon.edu.tr/yapacaklardır. Sisteme giriş yapmak için TIKLAYINIZ
  • Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır. Tercihler ile ilgili herhangi bir belge veya başvuru kesinlikle posta, e-posta, belgegeçer, telefon ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır! Böyle bir liste veya başvuru Fakülte tarafından hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır.

Tablo - 1. Ek yerleştirme için başvuru yapılabilecek kontenjanlar

**Bu çizelgede belirtilen kontenjanlara yerleşebilmek için Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda belirtilen asgari başarı sıralamasına sahip olmak gereklidir. Kayıt sildirilmesi durumunda boş kalan kontenjanlar güncellenecektir.

ADAYLAR FAKÜLTE BÖLÜMLERİNE NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?

Adaylar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için Fakültemiz bölümlerine boş kalan kontenjanlar dâhilinde aldıkları Yerleştirme Puanına göre yerleştirileceklerdir.  4 Eylül 2023 tarihi itibariyle boş kalan kontenjan sayıları yukarıda ilan edilmiştir. Ek tercih sürecinde kayıt sildirme durumuna göre boş kalan kontenjanlar değişkenlik gösterebilir. Liste kayıt sildirme durumuna göre güncellenmeye devam edecektir.

2023-2024 Özel Yetenek Sınavı ek yerleştirme sonucunda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde Y-TYT başarı sıralamasına giren aday sayısının yeterli olmaması sebebi ile kadın/erkek öğrenci kontenjanında boşluk olması durumunda bu kontenjanlara erkek/kadın öğrenci adayları yerleştirilecektir. Herhangi bir cinsiyetten kontenjanı dolduracak kadar başvuru olmaması halinde kontenjan diğer cinsiyete aktarılacaktır. Aynı şekilde Takım Sporu/Bireysel Sporlar ve Özgeçmişi Olmayan adaylar kontenjanları tercih durumuna göre birbirine aktarılacaktır. Asil adayların kayıtlarından sonra ve kayıt hakkı olmasına rağmen kayıt yaptırmayan adayların sonucunda oluşan güncel sıralama listesi ve Y-TYT de  800.000  içinde yer alan adayların güncel sıralama listeleri yukarıda belirtilen dosya eklerinde verilmiştir.

Her bölüme, kılavuzda belirtilen ve ilgili programa ek yerleştirme tercih listesinde yer vermiş olan adaylar arasından boş kalan kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecektir. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

1.Ek yerleştirme sonuçları 8 Eylül 2023 Cuma günü fakültemiz web sayfasından (http://sporbilimleri.trabzon.edu.tr/ duyurularak kesin kayıtları 11-13 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Ek yerleştirme kesin kayıtları şahsen Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Söğütlü Mahallesi, 61300 Akçaabat / TRABZON adresinden adaylar tarafından şahsen yapılacaktır.

Ek yerleştirme kayıtlarından sonra boş kalan kontenjanlar olması durumunda ilgili ilan Spor Bilimleri Fakültemize ait web sayfamızdan duyurulacak ve 2. bir ek yerleştirme tercih dönemi olacaktır.

Telefon  : 0(462) 455 1480
Fax         : 0(462) 255 24 76
E-posta  : sporbilimleri@trabzon.edu.tr

İnternet Adresi: sporbilimleri.trabzon.edu.tr