Pedagojik Formasyon Almak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine

Değerli Öğrenciler;

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının Pedagojik Formasyon Eğitimi konusundaki kararı gereği öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen fakültelerde bu alanlar için örgün eğitim ve süresi içinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren pedagojik formasyon eğitimi verilecektir. Bu kapsamda Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Eğitimi bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler bu haktan yararlanabileceklerdir.

Bu çerçevede pedagojik formasyon eğitimi bünyesindeki dokuz dersin dört tanesi güz beş tanesi bahar dönemine 3. Yarıyıldan itibaren “Seçmeli Formasyon” ders grupları olarak eklenmiştir.

2023-2024 Eğitim öğretim yılında güz döneminde okutulacak dersler aşağıda sıralanmıştır:

• III.Yarıyıl (2. Sınıf) : Eğitime Giriş
  • V. Yarıyıl (3. Sınıf) : Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Öğretim Teknolojileri
  • VII. Yarıyıl (4. Sınıf) : Rehberlik ve Özel Eğitim

Örgün eğitimi süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi almak isteyen öğrenciler yukarıda belirtilen dersleri seçmeli ders olarak alabilecektir (son sınıftaki öğrenciler güz döneminde üçüncü ve ikinci sınıf formasyon seçmeli derslerini alttan alabilecektir. Yine üçüncü sınıf öğrencileri de kendi dönemindeki seçmeli formasyon derslerini ve alttan ikinci sınıftaki formasyon seçmeli derslerini almak durumundadır. Ders programları düzenlenirken alttan alınacak derslerin diğer derslerle çakışmamasına dikkat edilmiştir ).

Bu kapsamda formasyon eğitiminin uygulanmasına dair muhtemel sorular ve cevapları aşağıda sıralanmıştır.

1.Pedagojik formasyon eğitimi dersleri öğrenci transkriptlerine dahil edilecek mi?

a) Öğrenciler seçmeli ders olarak aldıklarından dolayı dersler transkript içinde yer alacaktır. Sadece bir transkript düzenlenecek ve bu dersler bu transkript içinde yer alacaktır.

b) Mezuniyet ortalamasına dahil edilecektir.

c) Diplomalarının arkasına “Pedagojik Formasyon Eğitimini Tamamlamıştır” ifadesi yazılacaktır.

2. Pedagojik formasyon eğitiminde verilen derslerin hepsinin alınması zorunlu mudur?

a) Pedagojik formasyon eğitimi derslerini almak öğrencilerin talebine bağlıdır.

b) Söz konusu dersleri seçmeli ders olarak alan ancak tümünü tamamlayamayan öğrencilerin diplomalarında bu eğitimi tamamladığına dair ifade yer almayacak, öğrencinin sadece transkriptinde aldığı dersler yer alacaktır.

3. Mezun öğrenciler için Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı uygulamasına devam edilecek midir?

a) Hali hazırda yapılan uygulamada bir değişiklik yoktur. Mezun öğrenciler için pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı uygulamasına devam edilecektir.