Spor Bilimleri Fakültesi

Öğrencimiz Mehtap Gültekin Dünya İkincisi Oldu

Öğrencimiz Mehtap Gültekin Dünya İkincisi oldu
Samsun’da düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası'nda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Mehtap Gültekin 76 kilogramda dünya ikincisi oldu. 
Samsun’da 24-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası'nda Trabzon Büyük Şehir Belediye Spor Kulübü sporcusu ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Mehtap Gültekin dünya ikincisi oldu. 

76 kg’da Ukraynalı güreşçi Orlevych' i 4-2 yenerek Dünya 2.si olan milli sporcumuz ve öğrencimiz Gültekin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak benim için büyük bir onurdu. Spora ve sporcuya desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başta Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu  ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih Bektaş’a çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımda emeği olan Kulüp Başkanımız Adnan Gül, kulüp antrenörlerimiz Sedat Altıntaş, Adem Enez, hocalarıma da çok teşekkür ediyorum" dedi.
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş ise yaptığı açıklamada “Üniversitemize bu başarıyı getirmekte katkısı olan Sayın Rektörümüz, Belediye Başkanımız, antrenörlerimiz, hocalarımız ve milli sporcumuzu kutluyoruz. Hep birlikte büyük bir özveriyle gümüş madalyanın sahibi olduk. Sporcumuzun Dünya ikinciliği derecesi ülkemize ve Trabzon’umuza hayırlı ve uğurlu olsun."diye konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat