Spor Bilimleri Fakültesi

Rekreasyon Bölümü

 
Rekreasyon Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Buket ÖZDEMİR IŞIK
Telefon: 0(462) 455 1626
E-mail: ozdemirbuket@trabzon.edu.tr

 

 

Rekreasyon Bölümü Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Buket ÖZDEMİR IŞIK
Telefon: 0(462) 455 1626
E-mail: ozdemirbuket@trabzon.edu.tr

 


Rekreasyon Bölümü’nün temel hedefi, fiziksel egzersiz ve spor merkezli serbest zaman ve rekreasyon hizmetlerinin geliştirilmesinde, yönetilmesinde ve bu hizmetlerin farklı demografik özellikler gösteren birey ve gruplara sunulmasında görev alan insan kaynağının yetiştirilmesidir. Buna ek olarak psikolojik, sosyal ve entelektüel beklentilerini tatmin etmeyi arzulayan bireylere; planlayıcı, programcı, monitör ve liderlik yaparken, rekreasyon katılımına ilişkin dinamik ilişkileri araştırarak alana katkı sağlayabilen bilim insanlarının kazandırılması arzulanmaktadır. Rekreasyon Bölümü dört yıllık çoklu bilimsel ve uygulama disiplinini birleştirerek çalışma alnını geliştiren bir eğitim programına sahiptir. Bölüm derslerini başarıyla tamamlayan öğrencimiz seçtiği bilim dalına ilişkin olarak Uzman statüsü kazanacaktır (örneğin Doğa ve Macera Rekreasyonu Uzmanı veya “Rekreasyon ve Fitness Yönetimi uzmanı”  gibi).  Mezuniyet aşamasında öğrencilerin alacakları uygulamalı derslere ilişkin sertifikalandırılmaları öncelikli amaçlarımızdandır. Kariyerinin başında sahip oldukları niteliklerine ilişkin kanıt oluşturan sertifika programları için, Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı,  SGM, TURSAB, Özerk Federasyonlar, Meslek Odaları ve Uluslararası Sertifika Programları ile işbirliği yürütülmektedir.
 

Derecenin Düzeyi 
Lisans

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

 

Program Profili 
Program Yök tarafından belirlenmektedir. 4 sene ve 8 yarıyıl oluşmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş 
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında ve ya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Bölüm Bilgileri
E-mail: 
 sbfrek@trabzon.edu.tr

AKADEMİK KADRO

Menüyü Kapat